Minut kutsuttiin Novitan isoäidinneliökampanjan lanseeraustilaisuuteen menneen viikon maanantaina. Kampanjan Novita järjestää Marttaliiton ja Suomen käsityöopettajaliiton kanssa yhteistyössä. Kamppiksessa tarkoitus on tehdä

...maailman suurin isoäidinneliöistä koottu peitto, joka levitetään tuomiokirkon portaille 1.10.

Novitan käsityörekka, jonne voi mennä opettelemaan isoäidinneliötä kulkee seuraavan kiertueen:

Kiertueaikataulu 2011

ma 7.2. Jyväskylä Kolmikulma/Are-aukio
ti 8.2. Tampere Keskustori
ke 9.2. Pori Eetunaukio
to 10.2. Turku Kauppatori
pe 11.2. Helsinki Narinkkatori
la 12.2. Helsinki Narinkkatori
ma 14.2. Lappeenranta Kauppatori
ti 15.2. Mikkeli Kirkkopuisto
ke 16.2. Joensuu Tori
to 17.2. Kuopio Kauppatori
pe 18.2. Kokkola Tori
la 19.2. Oulu Raksila Citymarket
su 20.2. Kajaani Kulttuurikeskus Kaukametsä

 

 

Rekassa voi opetella virkkaamaan tuon kuuluisan isoäidinneliön, jos sitä ei ole ennen opetellut. Tosin, varhaisstartin voi jo tehdä nyt. Ohjeet löytyvät Novitan sivuilta täältä.

Kampanjan avaustilaisuudessa oli muuten Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen, jolla oli moderni tapa kantaa isoäidin neliöiöistä virkattua vauvan peittoa:

Jos Daniela ei itse olisi maininnut kyseessä olevan vauvanpeitto, olisivat kuulijat erehdyttävästi luulleet sitä moderniksi villahuiviksi. Isoäidin neliö taittuu siis moneen :)

Käsityökolleegani: Haastan teidät virkkaamaan näitä isoäidinneliöitä peittoon!

Peitto menee ihan hyvään tarkoitukseen: siitä tehdään monta pientä vauvanpeittoa, joita sitten jaetaan mm. ensi ja turvakoteihin. Lisätietoa kamppiksesta löytyy siis Novitan sivuilta.

 

...Ai niin, sellainen juttu vielä. Juttelin Daniela Yrjö-Koskisen kanssa ja puhe tuli Talouselämään kirjoittamastani kolumnista "Toimistovirkkaajat". Danielä kertoi, että tuon kolumnin jälkeen, heillä on otettu tavaksi firman palavereissa kutoa tai neuloa. Hienoa Novita!